Återuppstånden från de döda

Lamslagen.com är nu återuppstånden från de döda.

För en tid sedan så skulle servern som denna sida hostas på, uppdateras och vad som borde varit en bagatellartad manöver, slutade i kaos.

Tanken var att köra lite uppdateringar på själva webbservern och dess tillhörande stack och en del i processen var att ta bort helt och sedan återskapa lamslagen.com från databasbackupen som togs.

Detta visade sig vara ett fatalt misstag då mysql (MariaDB) vägrade importera dumpen som gjorts.

Lösningen …

Vid ett tidigare tillfälle hade jag använt mig utav ett plugin till wordpress som heter WP-DBManager. Detta var inställt så att det periodvis kördes backup av databasen och dessa backuper kunde dessutom mailas till valfri mottagare.

Efter ett tag så tröttnade jag på att få massa ”onödiga” mail så jag stängde helt enkelt av funktionen. Lyckligtvis sparas även dumparna lokalt på server, vilket tillslut blev räddningen.

Efter återställning av databas, med hjälp av WP-DBManager, så var helt plötsligt siten uppe och rullade igen, dock än så länge utan HTTPS.

NGINX och PHP7.

I samband med uppdateringen av server, så passade jag på att byta stacken som servern kör. Tidigare var det Nginx som agerade webbserver och så är det även nu, men den stora skillnaden är att PHP5 är nu utbytt mot PHP7 och skillnaden är väl märkbar.

Fortsättning….

Så siten är nu alltså åter återuppstånden igen och den stora frågan är väl egentligen om jag ens orkar hålla den uppdaterad i framtiden. Som vem som helst kan se, så har inläggen varit få under en längre tid.

Men vem vet .. kanske dyker lite inspiration upp igen, och då vet ingen vad som händer.