Andreas Lundberg – Om mig själv

Andreas Lundberg – Lite om mig själv

Andreas Lundberg dricker mycket balja

Andreas Lundberg är en teknikintresserad snubbe som bor tillsammans med min familj, på landets västkust. Familjen består av mig själv, min sambo, några barn och ett gäng katter.

Dagen klarar jag inte utan balja (kaffe för den oinvigde) och nikotinet, men det senare har jag en plan för. Utan morgonbaljan, så kommer snart huvudvärken som ett brev på posten. Om det är någonting alls man kan lite på, så är det detta och på en dag, så går det nog minst 10 koppar.

Jag jobbar heltid med bland annat IT, inom logistikbranchen, på ett välkänt globalt företag.

 

Intressen och tidsfördriv

Självklart så är det grillning, eller riktigt BBQ som gäller, men mitt största intresse, förutom familjen, för många år sedan och det är IT, med allt vad det innebär.

Om jag inte minns helt fel, så fick jag min första dator – en C64, när jag var ca 10-11 år någonting och på den vägen är det. Det mesta är intressant, oavsett om det gäller hårdvara eller mjukvara, spel eller programmering etc ..

Ett av mina största misstag här i livet, var mitt val av gymnasietutbildning. Av någon anledning så valde jag El – installation, på gymnasiet. Varför jag gjorde detta kan jag nog inte riktigt svar på, men så blev det i alla fall.

När gymnasiet väl var avklarat, så hade jag inget som helst intresse av att jobba som elektriker och det slutade med att jag halkade in i lagerbranchen, där jag är än idag.

Resultatet av detta är att jag tyvärr saknar utbildning, inom de ämnen som intresserar mig mest, men tack vare min nyfikenhet så är jag ändå relativt insatt i mycket inom IT.

 

Ämnen som jag behärskar – mer eller mindre
  • Hårdvara (bygga och serva datorer)
  • Nätverk
  • Windows
  • Linux
  • SQL
  • Virtualisering (Vmware ESXi 5.x)
  • MS Office / VBA

Nivån på kunskap inom dessa områden är inte skyhög, men tack vare intresset rent privat, så skulle jag definitivt kunna säga att jag är ganska så väl insatt i grunderna och lite till. Det ultimata hade så klart varit att kunna certifiera mig inom vissa områden, men som min ekonomi ser ut just nu, så är det inte aktuellt för stunden.

 

Aktuellt just nu

För en tid sedan fick jag ett ryck där jag bestämde mig för att sätta mig in i Active Directory och även C#  (C-sharp).
Inte för att dessa två ämnen direkt hör ihop, men det var trots allt saker jag var nyfiken på.

Den stora anledningen att jag snöade in på Active Directory var mest för att jag var nyfiken. Men efter ett tag så tyckte jag att det inte verkade helt svårt, när man pratar grunderna och lite till och att jag antagligen skulle ha ganska lätt för att klara av certifieringen för detta om jag skulle få för mig att göra provet.

Just nu ligger AD pluggandet på is på grund av tidsbrist, men jag tror ändå att en certifiering skulle kunna vara en bra grej att ha med sig i bagaget.

Angående C# så handlade det ju också om nyfikenhet. Men att det blev just C# handlade nog mest om att det är ett objektorienterat språk, samt relativt lätt att lära sig och detta hade jag ingen erfarenhet av tidigare.
Sen att just C# antagligen kommer att vara populärt ett bra tag fram över, gör väl inte saken sämre.

… det kommer mera