Domen för Skelettkvinnan är klubbad

Skelettkvinnan slipper undan med skyddstillsyn.

Så det blev endast skyddstillsyn för den misstänka nekrofilen, som endast blev dömd för brott mot griftefriden.

Man kan inte annat än undra hur det hela hade slutat om polisen faktiskt lyckats komma in i hennes dator. Hårddisken i datorn var krypterad och förra veckan sades det att man ger upp försöken med att knäcka lösenordet.

Trots alla misstankar och antagande om annat, så hittade man inte tillräckligt bevis för att säga någonting annat.

Hårddisken var krypterad.

Man behöver inte vara it-guru eller supernerd för att lyckas med att skydda sin information.

Vem som helst kan kryptera informationen på sin hårddisk med gratisprogram som till exempel Truecrypt. Detta är ett program som om det används rätt, kan skydda eller dölja information din hårddisk väldigt bra. Med rätt inställningar och ett tillräckligt starkt lösenord, så blir det väldigt svårt att som obehörig, komma åt den.

Du behöver inte vara kriminell för att kryptera.

Ett gott råd till alla som läser detta, är att skapa en krypterad volym till dig själv.

I denna kan du spara viktiga dokument som innehåller personuppgifter etc. Med tanke på senaste årens spridning av diverse malware och virus, så kan detta vara en väldigt bra idé. Trots ett uppdaterat virusskydd, så är inte inte helt ortroligt om du skulle råka ut för detta och de senare har oftast fokuserat på att stjäla bankuppgifter som använts för att länsa dina konton på banken.

För att knäcka ett tillräckligt starkt lösenord, som inte finns med i ordlistor etc, kan det lätt krävas många års beräkningskraft även från det mest kraftfulla datorer. Så vill du säkra din personliga data, så sätt igång!

Polisen gav upp i alla fall upp.

Vad jag antar är att tack vare ett bra och tillräckligt stark lösenord, så kunde man inte komma åt ytterligare eventuella bevis mot Skelettkvinnan. Vem vet vad hon gömt på datorn? Men med tanke på vad hon suttit anklagad för, så vet jag ärligt talat inte om jag vill veta allt.

Motbjudande är vad det är, minst sagt!

 

Lånat foto: Stefan Berg