PK-Eliten – Sveriges nya folkstorm

PK-Eliten rycker fram.

Jag brukar börja min morgon med att ta en cigg i lugn och ro, samtidigt som jag skummar av mina flöden på Twitter och Facebook. Tyvärr så har man under en ganska lång tid nu, alltid fått vakna med att få se mängder med idiotiska ”gilla-markeringar” och delningar när PK-Eliten hela tiden är i farten.

Allt i från pepparkaksgubbar, till midsommarstänger och Kalle Anka’s jul på SVT. Finns det inte andra problem här i världen som är mångfaldigt mer värda att uppmärksamma än sådant här trams?

En bra sak med sociala medier.

Vad som är bra med sociala medier, är att man snabbt och lätt kan dela med sig av i princip vad som helst.

Det kan vara vad man gör just nu, länka till någon bra låt eller intressant nyhet.
Om man ser på möjligheterna i kontrast till vad man ser i sina flöden, så kan man ju ta en ordentlig funderare över vad man tror att folk värderar på riktigt.

Men det kanske är så att allt annar som händer runt om i världen, inte är det minsta intressant och inte heller värt att bry sig om alls.

Ytterligare en skolmassaker.

Igår rusade en beväpnad man in på en lågstadieskola i Connecticut, USA och sköt ihjäl minst 26 människor. Ca 20 av dessa, var barn mellan 5 och 11 år. Mannen skall enligt uppgift, ha gått raka vägen till sin mammas klassrum och börjat skjuta vilt omkring sig. Mamman blev alltså ett av offren, lika så mannens far, som blivit ihjälskjuten hemma, redan innan mannen tagit sig till skolan.

Detta är bara en av flera stora skjutningar som skett i USA under senare år. Händelsen har uppmärksammats ganska mycket i media, men i de sociala medierna kan man knappt läsa någonting alls om det.

Musikhjälpen 2012 pågår för fullt just nu.

Sveriges Radio bedriver just nu Musikhjälpen 2012, som är en insamling för att kunna ge barn i slummen rent vatten. Insamlingen har i skrivande stund lyckats samla in en bra bit över 9 miljoner svenska kronor! Är inte detta värt at uppmärksamma och sprida vidare, så säg?

Jag tycker att det är en jättebra grej som SR håller på med och Musikhjälpen visar gång på gång att folk faktiskt engagerar sig, men varför syns inte detta på mitt Facebook-flöde, annat än det som de själva skriver på sin Facebook-sida? Är det viktigare att vara PK om pepparkakor och Kalle Anka?

Vem är det som tar illa upp egentligen?

Gilla vad fan du vill på Facebook etc, men lägg gärna 2 sekunder extra tanketid bakom innan du klickar.

Av alla de här grejorna som blossar upp då och då, så är det oftast bara rent påhitt bakom och även om det kanske verkar lite kul, så orsakar oftast osanningen i det hela bara problem i slutändan. Om inte för dig själv, så antagligen för de andra olika grupper eller individer så påstås ta illa upp.

I skrivande stund så sitter jag än en gång och funderar på vad man har facebook till. Det kanske är dags att ta en paus från stället, så man slipper bli bombad med idiotiska påståenden varje dag. Att ta semester från alla fjantiga hjärntvättningsförsök ett tag, kanske hade gjort själen gott.

Nej det är inte DIG jag menar.

Med ovan skrivet, så är det ingenting jag riktar mot någon eller några speciella personer, utan snarare människan i allmänhet. Jag vill bara få folk att faktiskt börja tänka lite. Sluta vara PK-Elit och bli en människa istället!