Snökaos blixthalka och panikslagna bilister

SNÖKAOS!Michelin XIN2

Ja tydligen har vårt land drabbats av snökaos, eller kort och gott snö, kombinerat med valfritt förstärkande adjektiv.
Det vore ju dumt att bli förvånad över rubriksättningen i våra svenska tidningar, men seriöst, det har ju inte ens snöat ordentligt.

Då undrar jag följande ..
Är det inte vinter nu?
Brukar det snöa på vintern?

Sist jag kollade, så var det idag 4:e december, vilket innebär att vintern faktiskt borde vara här och det verkar stämma när jag tittar ut genom fönstret också för den delen.

Vinterdäck är att rekommendera, helst dubbdäck.

Mellan perioden 1:a december och 31:e mars är det lag på att använda vinterdäck, om vinterväglag råder.

Idag är det inte bara dumt, utan snarare rent idiotiskt att fortfarande köra med sommardäck och de som nu ändå gör detta, hoppas jag kör av vägen så att dom kanske lär sig en liten läxa.

Nog för att det bildas köer efter folk som trots sina vinterdäck, ändå kör långsamt och försiktigt, men att man skall behöva köa varje dag på väg till jobbet, för att någon idiot kör i krypfart på motorvägen med sina sommardäck i 1 cm snö, accepterar jag inte.

Imorse slapp jag undan köerna, tack vare ett tidigt telefonsamtal, samt Waze på min telefon.

E6:an söder ut var helt igenkorkad och det kändes rätt skönt faktiskt, att snegla på alla stackare som stod stilla, när jag själv susade förbi på den vägen jag tog.

Waze social navigeringJag har använt Waze i ett par år nu och jag måste säga att jag gillar det skarpt.
Enkelt och smått socialt i och med det att det faktiskt är alla användare som själva uppdaterar med trafikinformation hela tiden.

Waze är gratis och finns för både iOS, Android och Nokia.
Ladda hem : iOS, Android eller Nokia.

 

Personligen tycker jag att man bör köra på dubbade vinterdäck, hellre än odubbade.

Oavsett var du kör till vardags, så kommer det alltid en eller ett par gånger ett sådant tillfälle där dina odubbade däck, inte klarar av uppgiften till 100%. Dessutom så skulle dina odubbade vinterdäck vara bra mycket sämre om det inte vore för de bilister som kör med sina dubbade däck.

Dubbdäcken river upp den snö som annars skulle packas till blankis och då har inte ett odubbat vinterdäck speciellt mycket att sätta emot!

Kalla det vad man vill, men snökaos har vi ännu inte haft något här på västkusten i alla fall, men där emot kanske vi för en gång skull får en vit jul?