Nu är det snart jul

Idag är det 1:a advent och det är det snart jul.Julskinka

Söndag den 2:e december och första advent, ja nu är det ta mig fan snart jul

Jag har alternerat jobb och VAB hela denna veckan och imorgon blir det åter igen lite VAB,
Min dotter åkte ju på halsfluss när hon sedan tidigare redan var förkyld, men efter snart en vecka så verkar hon vara på banan igen.

Imorgon blir förhoppningsvis sista dagen hemma och hon borde kunna få träffa sina kompisar på tisdag igen, om ingenting ytterligare inträffar vill säga.

Visst är det skönt att kunna vara hemma lite ibland, men nu blir det inte mycket ledigt förutom helgerna fram till jul och nyår.
Min kollega flög till Singapore igår och skall semestra där hela december och med det sagt så är jag själv på våran avdelning på jobbet tills dess.

December månad innebär jobb.

Jag är Warehouse Administrator på min arbetsplats, vilket innebär att jag har hand och både det ena och det andra, men i december så är det diverse inventeringar som står på schemat.

Bland annat så är det bokslut som skall göras och det sker sista dagen innan nyår, varje år. Utöver det, så är det lite andra moment som varje år skall genomföras och det kan bli lite stressigt ibland, särskilt nu när måste göra det själv. Lyckligtvis är det inte jag personligen som måste göra den faktiska inventeringen, men det brukar vara nog som det är.

Idag har jag smakat på lite julkänsla i alla fall.

Min sambo har jobbat nätter hela helgen, så jag har mest tagit hand om ungarna osv, men idag fick jag hängt upp lite stjärnor och satt upp lite adventljusstakar i fönstren och även inhandlat lite pepparkakor och glögg som avnjöts efter middagen ramlat ner i magen.
Jag tog en glögg som jag inte smakat på innan och får nog säga att den var rätt god ändå. Blossa Apelsin blev det.

Visst, jag kan tycka att det är lite mysigt ändå, med allt det här, men stressen runt det klarar jag mig gärna utan. Jul är ju i princip synonymt med stress och det är väl det som mest gör att jag inte är så speciellt förtjust i julen.

Jag har nog i och för sig accepterar julen mer nu på senare år, än vad jag gjorde tidigare och det är nog tack vare barnen. Det hör ju liksom till, så det är bara att köra på.

Skit i julklappar å allting, men julmiddagen tillsammans med familjen ser jag faktiskt fram emot varje år.

Jag måste snart skaffa mig en julskinka.

Tanken i år är att slänga en skinka på Webern och låta den ligga under locket i bra många timmar, men är det någonting jag ännu inte riktigt behärskar med min grill, så är det att hålla en stabil temperatur när det är kallt ute. Än så länge så tycker jag att det är skitsvårt, men denna gången skall jag se till att jag har riktigta Weberbriketter i alla fall, för det lär underlätta har jag hört.

Skinkan skall rökas och grillas på låg temperatur under lång tid för att att få den så saftig som möjligt, men jag vet ännu inte riktigt hur jag skall göra med griljeringen.

Antingen så griljerar jag traditionellt i ugnen, eller så kör jag med någon senapsbaserad glaze på grillen. Det återstår att se och jag har ändå inte hittat något tillräckligt intressant recept på senapsglaze ännu… Jag får jaga vidare helt enkelt.

 

Dags att inta soffan en stund innan det är dags för sängen.
God natt!