Mer temastrul och optimeringsmetoder.

Efter ytterligare temastrul, nytt tema igen.

Det tidigare temat var trasigt och tydligen var det flera som reagerat på detta.

En del hade löst det med diverse fulhack, men det orkar jag inte engagera mig i, utan jag bytte lite snabbt till ett annat.
Jag är inte helt nöjd med detta, men det får vara tills vidare.

Satt även och pillade med diverse olika caching metoder och kom fram till att det som vore mest optimalt, även var den mest buggiga varianten.
Xcache finns till PHP5 och det cachar till RAM-minnet. På så vis så borde det även vara snabbt och fint, men av någon anledning så ballade admin-sidorna på siten ur med det aktiverat.

För tillfället cachar jag till disk och det verkar ju fungera, så jag kanske nöjer mig med det.

Det är lite kul att pilla med optimering.

Det är kul att Lamslagen.com laddas på mindre än 2 sekunder.

Med det tidigare temat, så var rekordet när jag mätte någon gång, någonstans runt 600 millisekunder! Det är inte illa får jag säga, men jag ser även att det som tar tid att ladda, är oftast off-site script, eller bilder.

Nästa steg förutom ett mer optimerat tema, är att skaffa ett fullvärdigt CDN, men det har jag ingen lust att lägga några pengar på.

Visst, med t.ex Amazon Coudfront så kan man komma riktigt billigt undan då deras prismodell är baserad på förbrukad trafik, men det får vänta till någon annan gång.

I skrivande stund så ligger jag i alla fall på grade 92/100 enligt Pingdom, med en laddningstid på 1.18 sekunder.
Det är ju inte helt illa ändå, men det är alltid kul när det går snabbare!

Om det inte vore för Internet Explorer.

Tack vare Internet Explorer så sitter jag här å meckar. Jag läste där emot nyss att nya IE (version 10) tydligen kommer att vara mycket bättre, nästan i klass med Firefox och Chrome, på att hantera nyare CSS etc. Tänk om Microsoft kunde trycka ut en tvångsuppdatering av IE, så att alla gamla versioner från stenåldern och uppåt försvann från denna jord.

Då skulle det vara bra mycket enklare att bygga, samt att mitt nuvarande temastrul inte längre skulle existera.

 

A ja, så är det.

Eftersom det som vanligt visas Beck på TV4 på söndagskvällen, så fick man ju leta annat, så nu blir det Resident Evil: Retribution istället.

God natt!