Revolution – Första säsongen

Igår hade Revolution säsongsavslutning.
Revolution Poster

Revolution är i princip den enda serien som jag faktiskt följer just nu och jag kan gott rekommendera den till alla andra som tycker om thiller / katastrof temat. Första säsongens 10 avsnitt är nu sända, men jag själv har inte sett det sista ännu, utan det satsar jag på ikväll.

Seriens skapare är Erik Kripke, som bland annat även skrivit Supernatural.

Handlingen i Revolution.

Revolution utspelar sig i USA 15 år, efter att all elektricitet förvunnit på hela jorden och mänskligheten har blivit tvingade att leva som man gjorde förr i tiden. All modern infrastruktur har blivit utslagen och man har inte längre möjligheter att använda bilar, telefoner, sjukhus med mera. Människan har blivit tvingad att gå tillbaka till sina rötter genom att skapa små jordbruksamhällen runt de forna städerna, samtidigt som lokala milisgrupper har skapats och vissa är värre än andra.

Genom första säsongen får man följa ett sällskap som vandrar genom landet, på jakt efter att återfinna in kidnappar bror till en av huvudkaraktärerna. Brodern har blivit kidnappad av milisen som växer och har för avsikt att ta över hela landet.

Som sagt, så är är första säsongen nu klar och funderingarna på vad man skall titta på istället rullar på just nu.
Det är ju ett tag kvar till dess att säsong 3 av Game of Thrones börjar sändas sista Mars 2013.

Eftersom jag har Telia som tv-leverantör, så skaffade jag nyligen HBO.
Genom HBO så fick man en vanlig kanal, samt tillgång till dess play-bibliotek och där fanns det en hel del serier och filmer märkte jag.

Jag får väl se om jag hittar någonting av intresse där helt enkelt.

Klart slut.