Dubbelt sjuk och trasig bil

Dubbelt sjukA4 bensinpump

Då var det helg igen och så klart så skall man bli sjuk också.

Vaknade idag med att halsen känns helt igen svullnad och bankande huvudvärk.
Huvudvärken var väl egentligen väntad, så jag i princip alltid får detta när jag sover längre än vad jag brukar.

Sambon var snäll nog och tog hand om båda barnen imorse, så att jag faktiskt kunde få mig lite sovmorgon för en gång skull. Tyvärr innebar väl det att min inte så blygsamma kaffekonsumering på veckorna gjorde sig påminnd och när jag väl vaknade så var koffeinabstinensen skyhög, vilket så klart resulterar i en bankande huvudvärk. Detta tillsammans med min svullna hals gjorde väl att jag egentligen inte alls hade lust att gå upp ur sängen idag.

Trots detta, så finns det inte tid att ligga på den lata sidan idag.

Det är inte bara jag som är sjuk idag. Även min bil har bestämmt sig för att lägga av.

För en tid sedan så tvärdog bilen för mig, mitt i rusningstrafiken på motorvägen hem från jobbet. Kanske inte bästa stället att få stopp på kärran, men så var det.

Efter en del detektivarbete, så visade det sig att bränslepumpen, som sitter monterad i tanken, var kass, men inte själva pumpen i sig. Det var utgående anslutningen som faktiskt hade knäckts. Pumpen fungerade, men den pumpade bara runt bensinen i tanken utan att någonting kom fram till motorn.

Detta lagades lite finurligt med ett tillsvarvat och gängat rör i mässing, som cementades fast i pumpen med en generös mängd epoxy.

Men igår så gick den fina lagningen sönder och bilen blev stående igen, även denna gång på väg hem från jobbet.

Ny pump

Efter lite letande på Laga.se hittade jag ett par pumpar, som visso fanns i Alingsås som inte direkt låg runt hörnet, men nöden har ingen lag, så jag fick pallra mig dit i alla stress innan det var dags att åka till jobbet igen.

En ny pump hade gått på upp mot 3000 spänn och det var jag inte så sugen på att lägga ut just nu, så därför blev det en besiktigad begagnad istället.

Planen idag är att tas sig till jobbet, där bilen står parkerad och se till att få bytt pump. Själva bytet är inte speciellt komplicerat, men twisten är att det är så förbannat trångt i tanken.

Vi får se hur det går, men föroppningsvis går det relativt smärtfritt. Man kan ju bli sjuk bara av tanken på att man inte har en fungerande bil.

 

På återseende.