Dagen efter undergången

2012-12-21

De som trodde på att Mayakalendern förutspådde jordens undergång hade tydligen fel.

Om jag ska tro vad jag ser när jag tittar ut, så ser det inte ut som någonting alls har hänt. Förvisso snöar det och det är ju en katastrof bara det och det lär ju visa sig när man skall ut i trafiken senare under dagen.

Dagen då ingenting hände.

Gårdagen var nog en utav de tråkigaste dagarna på länge.

Sista arbetsdagen innan jul och som bestod av enbart längtan efter att kunna få gå hem och ta lite helg. Nog för att det är helg nu och det är gött, men när julen snart är här så finns det ju självklart allt för mycket saker som behöver göras.

Det lilla som piggade upp igår, var väl att min sambo fyllde år, men tyvärr smet hon och jobbade på kvällen. Själv däckade jag i soffan när jag nattade min dotter, men efter det blev det till att lira lite Far Cry 3 och det är ju alltid skoj.

På väg utför.

Den enda nyheten jag egentligen snappade upp under gårdagen, var att den katastrofalt dåliga låten Gagnam Style med Psy, till slut lyckades komma upp i över 1 miljard visningar på Youtube. Bara det är ju kanske ett litet tecken på vad som kommer att ske i undergångsammanhang.

Att jorden snurrar idag, precis som igår är väl kanske inte helt oväntat, men vad gäller mänskligheten, så är den påväg mot ruinens kant. Det är jag helt övertygad om.

Tecken på detta finns att beskåda över allt och det är svårt att inte se vart vi är på väg. Ta bara det här med all hysteri om att bevara våra svenska traditioner osv ..

Konservativ eller bara trög i skallen?

Det kan man fråga sig.

Kanske är det dags att börja inse att du inte är själv här i världen och att alla inte tycker som du. Alla människor har olika bakgrund oavsett om det handlar om en ursvensk från Norrland, eller en flykting från något krigsdrabbat land.

Att respektera sina traditioner är inte fel, men om det skall göras samtidigt som andra människor far illa, så kan det inte bli mer fel.

Ett av budskapen på min arbetsplats är ”Respect for people”. Detta budskap tycker jag är helt rätt, men för mig känns det lite avigt att det faktiskt är ett skrivet budskap som företaget står för.

Jag tycker att det borde vara så pass inprogrammerat i var människa, att det inte ens skall behöva talas om, utan snarare någonting som skulle tas för givet.

Tyvärr så märks det så tydligt att det faktiskt inte är så, när man läser om allt gnäll om Kalle Ankas jul, pepparkakor och allt vad det är och har varit nu inför jul. Jag tycker det är pinsamt att folk ens orkar hålla på att argumentera om sina rättigheter att kunna se på en Pickaninny-docka på julafton eller vad det nu handlar om.

Angående undergången.

Den undergång som eventuellt nalkas, kommer inte att handla om jorden i sig, utan helt klart mänskligheten.

Konflikter finns över allt och även om en del löses, så uppstår det nya hela tiden och så länge folk har olika åsikter och religioner, så är det oundvikligt.

Jag tror att vi under de närmsta åren, kommer att få se mer och mer konflikter jorden runt, mer och mer krig och mer och mer diskussioner liknande de om att bevara traditioner etc.

Så länge folk inte tänker längre än vad näsan räcker, så kommer vi aldrig få se någon bättring. Så enkelt är det!

Vad göra?

Börja använda hjärnan och tänk lite.
Observera periferin och försök se utanför ditt tunnelseende.
Sluta att bara tänka på dig själv och dina närmaste.

Möt även människor du inte alls känner med respekt!

Om fler folk skulle klara av att göra ovanstående, så skulle allas tillvaro bli bättre och det skulle bli så mycket lättare för alla, att klara av sin vardag.

;

Det var dagens moralkaka, presenterad i samarbete med Mayafolket och mig själv, Andreas.

Just det .. grattis Psy.