Bocken i Gävle har brunnit även detta år

Då har det hänt igen, bocken i Gävle har brunnit.

Vad överaskad man blir när man läser om att bocken i Gävle har brunnit ner, även detta år. Eller nej, det blir man nog inte förresten. Man har snarare gått och väntat på När den skulle fatta eld.

Jag få ändå säga att det var lite komiskt igår kväll, när jag kollade igenom GP’s app på min iPhone och ser följande ..
– ca kl 22:50 – Brandkåren har dränkt bocken med vatten, så att det bildats ett skyddande istäcke som skall förhindra brand.
– ca kl 00:10 – Brandkåren har fått rycka ut och försöka släcka bocken. Tyvärr brann den så fort att man inte lyckades.

Stor kostnad varje år

GP skriver att det är en kostnad om ca 200.000 kronor varje år, för att få bocken rest och att de flesta bockar sedan 1996, har bränts ner.
Trots detta menar den sk Bockkommittén att oavsett om den får stå, eller om den brinner upp, så är det reklam för staden.

Reklam? Vem fan bryr sig om en bock och på vilket sätt är det reklam för staden?

Trots att jag inte själv bor i Gävle, så tycker jag att dessa pengarna gott och väl kunde satsats på något bra mycket vettigare.
Skola eller vård kanske, eller varför inte samlas in för välgörande ändamål? 200.000 kronor hade kunnat ge väldigt mycket för många människor och de spenderats rätt.

På Aftonbladet kan man se klippet, som visar de misstänkta pyromanerna, in-action. Dessa skall ny vara efterlysta för grov skadegörelse.

Gävles kändiselit

Här kan man läsa om Gävles kändisar som nu tydligen ”rasar” över attentatet och att det är Sabotage!

Seriöst, så fort bocken ställts på plats så är också inbjudan skickad, ”Välkommen att sätta eld på mig”. Borde man inte vid det här laget faktiskt räkna med att bockfanskapet faktiskt kommer att eldas upp?

Foto: Scanpix

2000aldrig skriver:

Kommentar från Gävlebocken:

”Nu får det fanimej vara nog!”

http://bit.ly/VCRj9D